Sastojci za četiri osobe:

  • 4 komada pilećih ili ćurećih prsa
  • 350 g rendane tikvice
  • 125 gr mocarele
  • 50 g parmezana
  • po ukusu so, biber, vegeta
  • 2 do 3 čena belog luka
  • malo maslinovog ulja

PROČITAJTE JOŠ: Piletina u krem-sosu od pečuraka

Za paniranje:

  • 1/2 šolje mrvica hleba
  • 2 kašike parmezana(sitno rendanog)
  • sok od limuna
  • 2 kašike maslinovog ulja

PROČITAJTE JOŠ: Pijano pile: piletina u sideru od jabuke

Priprema:

Piletinu properite i posušite. Svaki komad stanjite ili možete svaki komad podeliti na pola i tako dobiti osam manjih tanjih šnicli! Začinite po ukusu i ostavite sa strane!

U dublji tiganj dodajte malo maslinovog ulja, zagrejte i dodajte sitno seckani beli luk, dinstajte lagano minut dva! Tikvicu operite, izrendajte i dodajte je u tiganj sa belim lukom, dodajte rendani parmezan i dinstajte nekih 5 minuta, dok tikvice ne puste vodu! Začinite po ukusu!

Sok koji su tikvice pustile tokom dinstanja iscedite u jednu posudu. Tikvice ostavite na stranu da se malo ohlade i onda dodajte izrendanu mocarelu i sve dobro izmešajte! U sok od tikvica,koji ste ostavili na strane, dodajte 2 kašike maslinovog ulja i malo limunovog soka, u to ćete umakati rolnice pre paniranja!

PROČITAJTE JOŠ: Piletina na kineski način

Na svaku pileću šniclu stavite po kašiku preliva od tikvica i mocarele,rasporedite po celoj šnicli i urolajte. Svaku rolnicu umočite u sok od tikvica, maslinovog ulja i limuna, pa uvaljajte u mrvice hleba i parmezan!

Slažite u vatrostalnu posudu podmazanu sa malo ulja i odozgo ih polijte ostatkom soka i  poprskajte maslinovim uljem. Pecite oko 40 minuta na 220 stepeni Celzijusa!

Izvor: Coolinarika