Skoro niko ne može da odoli mirisu i ukusu peciva iz kuhinja naših baka. Otkrivamo vam brz i jednostavan recept za ukusno pecivo, idealan za sve one koji nemaju vremena za dugu pripremu testa.
Testo za ovo pecivo gotovo je za deset minuta i vrlo je meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i ne raspada se.
- Sastojci:
- 4 šoljice od 2 dl brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Priprema:
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako napravljena smesa stavlja se u kesu i ostavlja u frižideru na dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno.
Od ovog testa možete da pripremate piroške, lepinje ili kiflice. Takođe, može da se peče na tiganju u vrelom ulju, ali i u rerni u dobro namašćenom plehu.
Izvor: Dnevno
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka