Skoro niko ne može da odoli mirisu i ukusu peciva iz kuhinja naših baka. Otkrivamo vam brz i jednostavan recept za ukusno pecivo, idealan za sve one koji nemaju vremena za dugu pripremu testa.

Testo za ovo pecivo gotovo je za deset minuta i vrlo je meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i ne raspada se.

  • Sastojci:
  • 4 šoljice od 2 dl brašna
  • 2 kašike šećera
  • pola kašike soli
  • 2 kašike suncokretovog ulja
  • 500 ml mleka
  • kesica suvog kvasca, 11 grama

Priprema:

Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako napravljena smesa stavlja se u kesu i ostavlja u frižideru na dva sata. Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. 

Od ovog testa možete da pripremate piroške, lepinje ili kiflice. Takođe, može da se peče na tiganju u vrelom ulju, ali i u rerni u dobro namašćenom plehu.

Izvor: Dnevno