• Sastojci: 
  • 3 jaja
  • 100 grama sirnog namaza
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

Priprema:

U jednu činiju izdvojite belanca, dodajte malo soli i umutite ih u sneg. U drugu činiju stavite žumance, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

U dobijenu smesu postepeno dodajte sneg od belanaca, pa ga polako i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.

Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašikom uzimajte smesu, pa je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

Tepsiju stavite u zagrejanu rernu i pecite hlepčiće oko 25 minuta na 150 stepeni.

Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, međutim ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju da budu, ali ne i zadugo. Naime, nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno staviti u posudu s hermetičkim poklopcem, pa ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će da promene teksturu i počeće da liče na hleb.

Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.

Pecivo možete da napunite i slatkim namazima, pa da ga jedete i kao desert.

Izvor: Zadovoljna