• Sastojci: 
  • 1 kg krompira
  • 200 gr slanine
  • 1 krupna glavica luka (ili 2 manje)
  • 50 ml ulja
  • 100 ml suvog belog vina
  • 200 ml pavlake
  • so i biber
  • 250 gr tvrdog sira
  • peršun za posipanje

Priprema: Na vrelom ulju ispržite luk i slaninu, deglazirajte tiganj belim vinom i ukuvajte.

Krompir oljuštite i isecite na kriške, dodajte u tiganj i pržite desetak minuta, pa sve izručite na pleh, prelijte pavlakom, posolite i pobiberite, piše Lisa.

Pecite desetak minuta u rerni, pospite naribanim sirom, pa vratite u rernu na još pola sata da se zapeče. 

Napomena: jelo možete pripremiti i sa poluobarenim krompirom, koji ne morate pržiti u tiganju, već samo složite u pleh, pa prelijte lukom i slaninom i nastavite kuvanje po receptu.

Jedan od omiljenih dodataka ovom jelu su i kiseli krastavčići - ako su vam po ukusu, ubacite iseckane krastavčiće u krompir pre nego što ga prelijete pavlakom.

Izvor: Lisa