Ajvar je jedan od omiljenih jela od zimnice, a sada ga možete spremiti na potpuno drugačiji i zdraviji način. Probajte sirovi ajvar i prepustite se pravoj harmoniji ukusa!
Sastojci:
- 3 kg paprike šilje
- 2 srednja patlidžana
- 1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar
- maslinovo ulje
- himalajska so
- malo bibera
Priprema:
Paprike isecite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.
Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.
Recept piše: Mihaela Devescovi
Izvor: Sirova hrana