Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ajvar bez kuvanja i prženja: sirovi ajvar od paprike šilje za ljubitelje presne hrane (RECEPT)

Ajvar je jedan od omiljenih jela od zimnice, a sada ga možete spremiti na potpuno drugačiji i zdraviji način. Probajte sirovi ajvar i prepustite se pravoj harmoniji ukusa!

  Izvor: Foto: Shuttersock

Sastojci:

  • 3 kg paprike šilje
  • 2 srednja patlidžana
  • 1 ljuta paprika – ako želite ljuti ajvar
  • maslinovo ulje
  • himalajska so
  • malo bibera

Priprema:

Paprike isecite uzdužno, očistite od semenki i izrežite na veće kockice. Stavite u veću posudu i marinirajte ih 2 do 3 sata u marinadi od maslinovog ulja i soli. Kada su se paprike malo opustile, stavite ih u dehidrator na 6 do 7 sati da postanu mekane.

Nakon toga stavite paprike u blender sa patlidžanima koje ste prethodno iseckali na kockice. Dodajte po potrebi još malo maslinovog ulja, soli i bibera, pa mutite. Probajte i dodajte ukuse po želji i ukusu.

  Izvor:

Recept piše: Mihaela Devescovi

Izvor: Sirova hrana

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije