Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg tankih tikvica
- komad đumbira (20 g)
- 2 čena belog luka
- 350 g dimljenog tofu sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike susama
- 4 kašike svetlog sosa od soje
- limeta
- 4 kašike pečenog luka
- so i biber
Priprema:
Tikvice operite, očistite i spiralnim rezačem isecite na duge, tanke trake. Đumbir i beli luk oljuštite i sitno iseckajte, a tofu sir na krupnije komade. U tiganju zagrejte kašiku ulja i kratko propržite tofu sa obe strane, a zatim umešajte đumbir, beli luk i susam, i pržite još oko tri minuta. Prelijte sojinim sosom, izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.
Tiganj obrišite papirnom salvetom, zagrejte dve kašike ulja, dodajte trake tikvica i kratko pržite sa obe strane. Začinite solju, biberom i sokom od limete. Rezance servirajte sa mešavinom tofu sira i prženim lukom.
Izvor: Novosti
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka