Sastojci:
- 1 kg mladih krompirića (kad nije sezona, dobar je roze krompir)
- 2 krupnije glavice crnog luka (možete da upotrebite i crveni luk)
- 500 gr paradajza
- 6-7 listova lorbera
- 150 ml belog vina
- 75-100 gr putera
- 50 ml maslinovog ulja
- so i biber
Priprema: Uzmite pleh dovoljno velik da stane krompir u dva sloja. Podmažite pleh puterom. (Margarin ne dolazi u obzir. Ako postite ili ste vegan, upotrebite dodatnu količinu maslinovog ulja.) Isecite krompir na jednake komade (ako je mladi krompir, ne treba ga ljuštiti). Ako pripremate stari krompir, isecite ga na veličinu kao pola mladog krompirića). Iseckajte luk na listiće.
U pleh stavite sloj krompira, pa sloj luka i spustite listove lorbera. Polijte maslinovim uljem i dodajte grudvice putera. Dodajte belo vino, dosta bibera i morsku so. Protresite pa dodajte još jedan sloj krompira i luka, začinite. Zatvorite alu-folijom pa pecite oko sat vremena na 190 stepeni.
Isecite paradajz na debele kriške, pa poređajte preko krompira, zatvorite folijom i pojačajte rernu na 220 stepeni pa pecite oko 15 minuta. Na kraju skinite foliju, pecite još 15 minuta tako da se površina paradajza karamelizuje. Poslužite u plehu u kojem ste pekli krompir.
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka