Sastojci:

  • 1 luk 
  • 3 kašike ulja 
  • 1 lovorov list 
  • 3-4 zrna kleke 
  • 500 g kiselog kupusa 
  • 100 ml belog vina 
  • so 
  • prstohvat šećera 
  • 4 tanka pileća filea (po 150 g) 
  • biber 
  • 4 manja luka 
  • 1 čen belog luka 
  • 50 g dimljene slanine 
  • vezica timijana 
  • 1 kašičica putera 
  • 12 listića slanine hamburg 
  • 150 ml pileće supe 
  • 1 kašičica skroba

Priprema:

Naseckajte luk i prodinstajte ga na kašičici ulja. Dodajte lovor, kleku i kiseli kupus, prodinstajte ih s lukom, pa podlijte sa 50 ml vina i ostavite da vri oko pola sata. Dinstanom kupusu dodajte prstohvat šećera i po potrebi malo soli. Istucite pileće šnicle, posolite i pobiberite. Polovini timijana otkinite listiće s peteljki i naseckajte ih. Na zagrejanom puteru prodinstajte luk, beli luk i slaninu naseckanu na kockice i naseckani timijan. Smesu rasporedite po šniclama, smotajte ih i svaku rolnicu umotajte u po tri listića hamburga.   

Rolate propržite sa svih strana na ostatku ulja, dodajte grančice timijana, sve podlijte ostatkom vina  i supom, pa dinstajte dvadesetak minuta. Sos zgusnite skorobnim brašnom.

Recepte piše: Marija Jakob

Izvor: Lisa