Sastojci:
- 350 g mekog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- ½ kesice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 40 g putera
- 45 g šećera u prahu
- jaje
- 60 ml maslinovog ulja
- 65 ml soka od pomorandže
- ½ kašičice cimeta
- malo mlevenog karanfilića
Za glazuru:
- 120 g prah-šećera
- 1 dl vode
- 6 kašika tečnog meda
- 120 g naseckanih oraha
- mleveni cimet
Priprema:
Pomešajte brašno sa suvim sastojcima. Penasto izmešajte puter, pa dodajte šećer i jaje i postup-no dolijte ulje. Kašiku po kašiku, dodajte sok. Pomešajte s brašnom i zamesite testo, pa ga uvijte u celofan i na jedan sat stavite u frižider. Razvucite testo na pobrašnjenoj površini na oko 3 mm de-bljine. Izvadite kalupom zvezdice, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Probodite ih na više mesta. Rernu zagrejte na 170 stepeni i kolačiće pecite 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade. Glazura: Pomešajte šećer i vodu, dodajte med i sve zajedno zakuvajte uz neprekidno mešanje. Zvezdice uronite u prohlađenu glazuru, a zatim ih pospite mešavinom cimeta i oraha.
Izvor: Lisa lepa& srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka