Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recepti ostalo

Šta danas kuva Novakova žena: hranljiva supa od zdravih namirnica po receptu Jelene Đoković (FOTO)

Autor Nevena Colic
Autor Nevena Colic

Sve češće zavirujemo u Instagram Jelene Đoković da dobijemo odgovor na pitanje koje muči sve žene sveta: "Šta da kuvam danas"?

Izvor: Foto: Instagram/PrintScreen

Novak Đoković ne sme da jede gluten, a njegova supruga Jelena sme, ali ga radije izbegava. Zbog specijalnog režima ishrane, kao i zbog napora kojima se svakodnevno izlaže, u kući Đokovića postoje posebna pravila o hrani. 

Od nedavno, Jelena objavljuje na svom Instagram profilu zanimljive recepte za jela koja blagotvorno deluju na zdravlje i organizam, piše Story.

VIŠE: Kako se hrani Jelena Đoković: Ovo je moj recept za kolače (FOTO) 

"Dok smo boravili u Dohi, bilo nam je teško da pronađemo sveže voće i povrće... Ipak, u pitanju je pustinja. Veoma sam zahvalna što smo konačno kod kuće. Moje telo žudelo je za hranljivim jelima.

Ovo je supa (za početak), ispraćena kus kusom od bundeve, pinjolijem, tikvicama; zatim salatom od paradajza, suvog grožđa, dođi bobicama i orasima. Ovo je moj ručak.

Ne jedem meso, ribu, mlečne prozvode i šećer. Moja dijeta se sastoji od 70 osdto sirove hrane, 30 odsto kuvane (supa, pasta, kinoa, pirinač). Nemam problem sa glutenom, ali se trudim da to izbegnem. Da li je teško? Ne, ako znate šta radite i ako ste dobro obavešteni (jer mnogi će vas pitanje odakle crpite proteine, kalcijum, pokušaće da se šale na vaš račun...).

I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način (minimalno ljudske intervencije u pripremi). Zato je dobra organizacija i informisanost ključ.

Srećna sam što imam pratnera koji je predan zdravlju i istrajan u dijeti isto koliko i ja (iako su nam dijete malo drugačije jedna od druge). Ohrabrujem vas da pronađete svog +1 ukoliko želite da se upustite na ovakvo putovanje", napisala je Jelena. 

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije