Sastojci:
- 6 krompira srednje veličine
- 3 kašike otopljenog putera
- so, biber i, po želji, malo strugane korice limuna
Priprema:
Oljuštite krompire i isecite ih tako da donji deo ostane netaknut, na što tanje kriške - pogledajte video snimak ispod teksta koji pokazuje kako je najzgodnije da to uradite. Upravo u sečenju i jeste tajna pripreme ovog krompira. Na dasku stavite krompir a sa jedne i druge strane postavite neki tanji, četvrtast predmet - kao, na primer, kineske štapiće sa četvrtastim donjim delom ili tanke daščice. One predstavljaju oslonac i graničnik do kojeg treba da ide oštrica noža. Ako su krompiri veći, idealno je da ih presečete na pola, pa zatim ravnu stranu dobijenu sečenjem oslonite na dasku za sečenje.
Stavite krompire u podmazani pleh, prelite otopljenim puterom, posolite, pobiberite i pospite struganom koricom limuna.
Pecite između 40 i 50 minuta, na temperaturi od oko 220 C.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka