Sastojci:
- 50 g mlevenog kikirikija
- 250 g brašna
- 120 g putera
- so
- žumance
- 500 g šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 150 g sremskog sira
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- biber
- 2 kašike seckane žalfije
Priprema:
Od mlevenog kikirikija, brašna, putera, malo soli i žumanceta zamesite testo. Rernu zagrejtei na 180 stepeni. šargarepu i luk očistite, isecite ih na kolutove. šargarepu pet minuta kuvajte, procedite. Podmažite kalup prečnika 26 sentimetra, pa ga obložite testom.
Pecite desetak minuta. Izvadite iz rerne, preko testa rasporedite šargarepu i luk. U sir umešajte mileram i umućena jaja. Začinite solju, biberom i žalfijom. Ovim prelijte povrće, pospite kikirikijem. Pecite oko 30 minuta.
Izvor: Lisa lepa & srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka