Sastojci:
- 50 g mlevenog kikirikija
- 250 g brašna
- 120 g putera
- so
- žumance
- 500 g šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 150 g sremskog sira
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- biber
- 2 kašike seckane žalfije
Priprema:
Od mlevenog kikirikija, brašna, putera, malo soli i žumanceta zamesite testo. Rernu zagrejtei na 180 stepeni. šargarepu i luk očistite, isecite ih na kolutove. šargarepu pet minuta kuvajte, procedite. Podmažite kalup prečnika 26 sentimetra, pa ga obložite testom.
Pecite desetak minuta. Izvadite iz rerne, preko testa rasporedite šargarepu i luk. U sir umešajte mileram i umućena jaja. Začinite solju, biberom i žalfijom. Ovim prelijte povrće, pospite kikirikijem. Pecite oko 30 minuta.
Izvor: Lisa lepa & srećna
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.