Sastojci: 

  • 50 g mlevenog kikirikija 
  • 250 g brašna
  • 120 g putera
  • so 
  • žumance
  • 500 g šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 150 g sremskog sira
  • 3 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake 
  • biber
  • 2 kašike seckane žalfije

VIŠE: Tradicionalna topla predjela: makedonska sarma (RECEPT)

Priprema: 

Od mlevenog kikirikija, brašna, putera, malo soli i žumanceta zamesite testo. Rernu zagrejtei na 180 stepeni. šargarepu i luk očistite, isecite ih na kolutove. šargarepu pet minuta kuvajte, procedite. Podmažite kalup prečnika 26 sentimetra, pa ga obložite testom.

Pecite desetak minuta. Izvadite iz rerne, preko testa rasporedite šargarepu i luk. U sir umešajte mileram i umućena jaja. Začinite solju, biberom i žalfijom. Ovim prelijte povrće, pospite kikirikijem. Pecite oko 30 minuta.

Izvor: Lisa lepa & srećna