Sastojci:
- 21 g svežeg kvasca
- 410 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- glavica luka
- konzerva (850 ml) oljuštenog paradajza
- malo šećera
- po 1 kašičica bosiljka i origana
- 250 g mocarele
- kašika naseckanog peršuna
- 150 g kuvane šunke ili šunkarice
Priprema:
- Rastopite kvasac u 120 ml tople vode, 40 g brašna (ostavite da raste dvadesetak minuta),
- 370 g brašna, 2 kašike ulja, kašičicu soli i 100 ml mlake vode umesite, pa ostavite da raste pola sata dok se masa ne udvostruči.
- Luk iseckajte i propržite na dve kašike ulja. Paradajz grubo isecite, zajedno sa začinskim biljem dodajte luku, zatim sve pobiberite i posolite. Kuvajte 25 minuta. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Mocarelu isecite na kriške.
- Testo premesite, potom na pobrašnjenoj površini razvaljajte oklagijom. Stavite u podmazan pleh. Premažite sosom od paradajza, onda preko poređajte šunku i mocarelu. Pecite petnaestak minuta. Poslužite posuto iseckanim svežim peršunom.
Vreme pripreme: 125 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.