Sastojci:
- 21 g svežeg kvasca
- 410 g brašna
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- glavica luka
- konzerva (850 ml) oljuštenog paradajza
- malo šećera
- po 1 kašičica bosiljka i origana
- 250 g mocarele
- kašika naseckanog peršuna
- 150 g kuvane šunke ili šunkarice
Priprema:
- Rastopite kvasac u 120 ml tople vode, 40 g brašna (ostavite da raste dvadesetak minuta),
- 370 g brašna, 2 kašike ulja, kašičicu soli i 100 ml mlake vode umesite, pa ostavite da raste pola sata dok se masa ne udvostruči.
- Luk iseckajte i propržite na dve kašike ulja. Paradajz grubo isecite, zajedno sa začinskim biljem dodajte luku, zatim sve pobiberite i posolite. Kuvajte 25 minuta. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Mocarelu isecite na kriške.
- Testo premesite, potom na pobrašnjenoj površini razvaljajte oklagijom. Stavite u podmazan pleh. Premažite sosom od paradajza, onda preko poređajte šunku i mocarelu. Pecite petnaestak minuta. Poslužite posuto iseckanim svežim peršunom.
Vreme pripreme: 125 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka