Sastojci:
- 1 jaje
- 50g putera
- 1 vanilin šećer
- brašno
- rendana bundeva
- cimet seckani bademi
- voda
- šećer
Priprema:
Umutiti jedno jaje s malo vode, dodati 50g putera, malo vanilin šećera, malo šećera (po ukusu) i dodajući brašno umesiti čvrstu kuglu. Uviti je u foliju i ostaviti u frizider 30 minuta. Za posnu varijantu, upotrebite margarin umesto putera.
Razvući testo na podmazan pleh za tart (prečnika 25 cm). Odvojiti malo testa za uksras. Posuti rendanu bundevu koju ste pošećerili po ukusu, dodali vanilin šećer, cimet i seckane bademe. Postaviti ukrase od testa i peći u rerni na 180 C dok ne porumeni.
Recept piše: Ivana Martić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka