Sastojci: 

  • 1 jaje
  • 50g putera
  • 1 vanilin šećer
  • brašno
  • rendana bundeva
  • cimet seckani bademi
  • voda
  • šećer

Priprema:

Umutiti jedno jaje s malo vode, dodati 50g putera, malo vanilin šećera, malo šećera (po ukusu) i dodajući brašno umesiti čvrstu kuglu. Uviti je u foliju i ostaviti u frizider 30 minuta. Za posnu varijantu, upotrebite margarin umesto putera.

Razvući testo na podmazan pleh za tart (prečnika 25 cm). Odvojiti malo testa za uksras. Posuti rendanu bundevu koju ste pošećerili po ukusu, dodali vanilin šećer, cimet i seckane bademe. Postaviti ukrase od testa i peći u rerni na 180 C dok ne porumeni.

Recept piše: Ivana Martić

PROČITAJTE JOŠ: Kako se pravi ukrasna korica u obliku mrežice: recept za hrskavu pitu od jabuka