Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g raviola (punjenih mesom)
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike ulja
- 850 g komada paradajza (iz konzerve)
- so, biber
- 500 g spanaća
- muskatni oraščić
- 50 g parmezana (u komadu)
- ½ vezice bosiljka
- 250 g sira maskarpone
- 50 ml mleka
- 125 g mocarele
Priprema: Skuvajte raviole. Naseckajte luk i beli luk. Prodinstajte ih na kašici ulja. Dodajte paradajz, zakuvajte, kratko kuvajte da se zgusne i začinite. Raspodelite paradajz po vatrostalnoj posudi ili plehu. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Neoceđeni spanać stavite na kašiku ulja i grejte dok se listovi ne opuste. Začinite ga solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite raviole, pomešajte sa spanaćem i stavite na paradajz. Po tome naribajte parmezan, naseckajte bosiljak i raspodelite po musaki.
Pomešajte sir i mleko pa začinite. Raspodelite po raviolama. Narežite mocarelu na listiće, raspodelite po jelu i pecite oko 25 minuta. Po želji ukrasite bosiljkom.
Vreme pripreme: 55 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka