Sastojci (za 4 osobe): 

  • 500 g raviola (punjenih mesom)
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike ulja
  • 850 g komada paradajza (iz konzerve)
  • so, biber
  • 500 g spanaća
  • muskatni oraščić
  • 50 g parmezana (u komadu)
  • ½ vezice bosiljka
  • 250 g sira maskarpone
  • 50 ml mleka
  • 125 g mocarele

Priprema: Skuvajte raviole. Naseckajte luk i beli luk. Prodinstajte ih na kašici ulja. Dodajte paradajz, zakuvajte, kratko kuvajte da se zgusne i začinite. Raspodelite paradajz po vatrostalnoj posudi ili plehu. Zagrejte rernu na 180 stepeni. 

Neoceđeni spanać stavite na kašiku ulja i grejte dok se listovi ne opuste. Začinite ga solju, biberom i muskatnim oraščićem. Ocedite raviole, pomešajte sa spanaćem i stavite na paradajz. Po tome naribajte parmezan, naseckajte bosiljak i raspodelite po musaki. 

Pomešajte sir i mleko pa začinite. Raspodelite po raviolama. Narežite mocarelu na listiće, raspodelite po jelu i pecite oko 25 minuta. Po želji ukrasite bosiljkom. 

Vreme pripreme: 55 minuta

Recepte piše: Marija Jakob