Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slana zimnica: ekstra recept za kisele krastavce u belom vinu

Ekstra recept za sve one kojima su dosadile stare varijante zimnice: uz plemenitu aromu belog vina, kiseli krastavci će imati potpuno novi ukus!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):

  • 700 g krastavaca 
  • 300 g vlašca 
  • 250 ml sirćeta
  • 250 ml belog vina 
  • 5 karanfilića
  • 5 listova lovora 
  • 2 šipke cimeta
  • kašičica bibera u zrnu 
  • 5 borovnica 
  • 500 g šećera za želiranje

Priprema: Krastavce operite, oljuštite, uzduž presecite, uklonite semenke i isecite na komade. Očistite vlašac. Zakuvajte sirće sa vinom i začinima, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte vlašac i kuvajte još 8 minuta. Nakon 3 minuta dodajte šećer i krastavce. Stavite u tegle i zatvorite.

Recepte piše: Marija Jakob

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije