Sastojci (za 2 tegle od po 500 ml):
- 700 g krastavaca
- 300 g vlašca
- 250 ml sirćeta
- 250 ml belog vina
- 5 karanfilića
- 5 listova lovora
- 2 šipke cimeta
- kašičica bibera u zrnu
- 5 borovnica
- 500 g šećera za želiranje
Priprema: Krastavce operite, oljuštite, uzduž presecite, uklonite semenke i isecite na komade. Očistite vlašac. Zakuvajte sirće sa vinom i začinima, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte vlašac i kuvajte još 8 minuta. Nakon 3 minuta dodajte šećer i krastavce. Stavite u tegle i zatvorite.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka