Sastojci (za 4 osobe):
Za testo:
- 5 jaja
- 2 kašike ulja
- ½ kašičice soli
- 250 g brašna
- 3 dl mleka
Za fil:
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 500 g svežeg spanaća
- 3 kašike ulja
- 50 g punomasne pavlake
- so, biber naribani muskatni oraščić
- 60 g naseckanih badema
- 100 g kozjeg sira
- 30 g parmezana
Priprema: Dobro promešajte sastojke za palačinke pa ostavite testo da odstoji oko pola sata. U međuvremenu oljuštite i naseckajte crni i beli luk. Očistite spanać, operite i ostavite da se ocedi. U šerpi istopite kašiku putera, prodinstajte luk, pa ubacite spanać, poklopite i grejte dok listovi ne splasnu.
Umešajte pavlaku i začinite. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Propržite bademe bez masnoće pa ih istresite na tanjir. Narežite kozji sir na kockice. Ugrejte u tiganju preostali puter i ispržite 4 palačinke. Na njih rasporedite spanać, bademe i kozji sir, pa ih urolajte i poređajte u podmazani pleh ili vatrostalnu činiju. Naribajte odozgo parmezan i zapecite 15 minuta.
Vreme pripreme: 110 minuta
Napomena: Palačinke možete filovati i u kalupu za mafine, pa ih vežite kao zavežljajčiće perom mladog luka!
Recepte piše: Marija Jakob
Izvor: Lisa
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka