Sastojci:
- 400 g heljdinog brašna
- 300 g ražanog integralnog brašna
- 300 g belog brašna
- 100 g mlevenog lana
- po 100 g propržene golice i suncokreta
- kašicica mlevenog kima
- kašicica majčine dušice
- so
- 5 kašika hladno ceđenog ulja
- 5-6 sitno seckanih suvih šljiva
- kockica kvasca
Priprema: Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo. Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Recepte piše: Toni Radić, kuvar, nutricionista i lekar prirodne medicine,
ekspert za zdravu i vegetarijansku ishranu
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka