Sastojci:
- 400 g heljdinog brašna
- 300 g ražanog integralnog brašna
- 300 g belog brašna
- 100 g mlevenog lana
- po 100 g propržene golice i suncokreta
- kašicica mlevenog kima
- kašicica majčine dušice
- so
- 5 kašika hladno ceđenog ulja
- 5-6 sitno seckanih suvih šljiva
- kockica kvasca
Priprema: Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo. Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Recepte piše: Toni Radić, kuvar, nutricionista i lekar prirodne medicine,
ekspert za zdravu i vegetarijansku ishranu
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.