Sastojci:

  • 400 g heljdinog brašna
  • 300 g ražanog integralnog brašna 
  • 300 g belog brašna 
  • 100 g mlevenog lana
  •  po 100 g propržene golice i suncokreta 
  • kašicica mlevenog kima
  • kašicica majčine dušice 
  • so 
  • 5 kašika hladno ceđenog ulja
  • 5-6 sitno seckanih suvih šljiva
  • kockica kvasca 

Priprema: Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo. Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. 

Recepte piše: Toni Radić, kuvar, nutricionista i lekar prirodne medicine,
ekspert za zdravu i vegetarijansku ishranu