- Sastojci:
- 200g svežeg ili smrznutog graška
- 200g blitve
- 2 tikvice, isečene na duge, tanke trake
- 1 komorač, sitno iseckan
- Za preliv:
- 1 limun, rendana kora i sok
- 1 kašičica ljutog senfa
- 1 kašičica meda
- 1 kašika iseckanog peršuna
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu da proključa i posolite. Sipajte grašak i blitvu u šerpu i kuvajte 3 minuta. Potom prospite vruću vodu i osvežite hladnom vodom. Sipajte povrće u veliku posudu sa tikvicama i pomešajte. Za preliv umutiti zajedno limunov sok i koru, senf, med, peršun i kašiku ulja u posebnoj posudi. Prelijte preko salate i služite. Možete da dodate i rotkvice po želji.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.