• Sastojci:
  • 200g svežeg ili smrznutog graška
  • 200g blitve
  • 2 tikvice, isečene na duge, tanke trake
  • 1 komorač, sitno iseckan
  • Za preliv:
  • 1 limun, rendana kora i sok
  • 1 kašičica ljutog senfa 
  • 1 kašičica meda 
  • 1 kašika iseckanog peršuna 
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu da proključa i posolite. Sipajte grašak i blitvu u šerpu i kuvajte 3 minuta. Potom prospite vruću vodu i osvežite hladnom vodom. Sipajte povrće u veliku posudu sa tikvicama i pomešajte. Za preliv umutiti zajedno limunov sok i koru, senf, med, peršun i kašiku ulja u posebnoj posudi. Prelijte preko salate i služite. Možete da dodate i rotkvice po želji.

VIŠE: Novi recept za mlade krompiriće: deluks krompir salata