Sastojci (za 14 komada):
- 125 g suvog grožđa
- 2 kašike ruma (ili soka od pomorandže)
- 125 g potpuno omekšalog putera
- 250 g šećera
- 1 kesica vanilin-šećera
- prstohvat soli
- 1 kg malomasnog krem-sira
- 4 jajeta
- sok i naribana kora od 2 limuna
- 1 kesica praška za puding od vanile
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica brašna
Priprema: Stavite suvo grožđe u sito, operite vrućom vodom, ocedite pa omekšajte u rumu oko 10 minuta. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Obložite kalup (prečnika 26 cm) papirom za pečenje.
Kremasto pomešajte žicom puter, šećer, vanilin-šećer i so. Dodajte sir, jaja, sok i koru od limuna i sve pomešajte u glatku smesu. Pomešajte prašak za puding, prašak za pecivo i brašno. Ocedite suvo grožđe pa ih prosušite kuhinjskim papirom. Uvaljajte ih u 2 kašike mešavine s brašnom. Preostalu mešavinu s brašnom umešajte u smesu od sira, a potom dodajte i suvo grožđe.
Smesu stavite u kalup, poravnajte i pecite 50-60 minuta do zlatnožute boje (po potrebi prekrijte nakon 40 minuta). Ostavite da se ohladi u isključenoj rerni otvorenih vrata. Po želji pospite šećerom u prahu.
Vreme pripreme: 90 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.