Sastojci (za 4 osobe):
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- so
- pola vezice peršuna
- 4 tanke teleće šnicle (od 120 g)
- biber
- 1 kašičica naribane kore od limuna
- 2 kašike naribanog parmezana
- 150 g sira taleggio (italijanski meki sir)
- 100 ml marsale (ili bujona)
- 150 ml bujona
- 1 kašičica skroba
Priprema:
Operite i očistite patlidžan i tikvicu, a potom narežite na tanke ploške. Posolite patlidžan, ostavite da odstoji 20 minuta pa ga prosušite. Propržite pripremljeno povrće na 2 kašike ulja s obe strane. Ostavite da se osuši na kuhinjskom papiru. Operite pa naseckajte peršun.
Izlupajte šnicle. Malo ih posolite i pobiberite. Na svaki komad mesa stavite 2-3 režnja povrća. Na to stavite peršun, koru od limuna i parmezan. Narežite telaggio na ploške te raspodelite po tome. Čvrsto umotajte šnicle pa učvrstite čačkalicama.
Pržite smotuljke na 2 kašike vrućeg ulja 4-5 minuta. Sipajte marsalu i kuvajte oko 5 minuta. Zatim dospite bujon i ostavite da krčka 20 minuta.
Izvadite rolnice pa ih stavite na toplo. Sos redukujte 5 minuta. Razmutite skrob sa 1 kašikom vode, umešajte u sos i zakuvajte. Po želji ukrasite smotuljke začinskim biljem. Odličan prilog su njoki.
Vreme pripreme: 110 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka