- Sastojci:
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 8 pilećih karabataka sa kožicom i kostima
- 200g slanine (iseckane)
- 1 šargarerpa (iseckana)
- 2 veze zeleni (iseckane)
- 600ml pilećeg bujona
- 300g mladih krompirića
- 2 kašičice kisele pavlake
- 2 kašičice pesta od bosiljka
Priprema:
1. Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju sa poklopcem. Začinite piletinu, propržite dok ne porumeni, potom je izvadite iz tiganja. U isto ulju propržite luk i slaninu oko 5 minuta, dok ne omekšaju i ne porumene.
2. Vratite piletinu u tiganj i dodajte sve preostale sastojke osim pavlake (krem freša) i pesta. Dodajte dosta crnog bibera. Sačekajte da proključa, potom poklopite i kuvajte na tišoj vatri izmešu 30 i 40 minuta.
3. Umešajte pavlaku i pesto.
Savet: Služite uz krutone.
Izvor: Lisa
VIŠE:
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka