• Sastojci:
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 8 pilećih karabataka sa kožicom i kostima
  • 200g slanine (iseckane)
  • 1 šargarerpa (iseckana)
  • 2 veze zeleni (iseckane)
  • 600ml pilećeg bujona
  • 300g mladih krompirića
  • 2 kašičice kisele pavlake
  • 2 kašičice pesta od bosiljka

Priprema:

1. Zagrejte ulje u velikom, dubokom tiganju sa poklopcem. Začinite piletinu, propržite dok ne porumeni, potom je izvadite iz tiganja. U isto ulju propržite luk i slaninu oko 5 minuta, dok ne omekšaju i ne porumene. 

2. Vratite piletinu u tiganj i dodajte sve preostale sastojke osim pavlake (krem freša) i pesta. Dodajte dosta crnog bibera. Sačekajte da proključa, potom poklopite i kuvajte na tišoj vatri izmešu 30 i 40 minuta.

3. Umešajte pavlaku i pesto.

Savet: Služite uz krutone. 

Izvor: Lisa

VIŠE: 

Belo meso sa krompirom: gratinirana piletina u rerni

Ekstra pileći hamburger za probirače

Bogata salata sa šampinjonima i piletinom