Sastojci:

  • 1,5 dl mleka
  • 200-300 g šećera 
  • 200 g margarina
  • 200 g mleka u prahu
  • 100 g čokolade
  • kesica vanilin šećera

Priprema: Stavite mleko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i sjedine. Kada se prokuva, sklonite sa šporeta, umešajte vanilin šećer i mleko u prahu. Mešajte žicom ili mutite mikserom (da ne bude grudvica). Smesu podelite na 2 dela. Prvi treba da ostane beo, a u drugi ubacite čokoladu i mešajte da se istopi (dok je smesa još vruća). U neki dublji sud sipajte obe smese odjednom (jednu držite u levoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne sme da bude redak.

Napomena: Umesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica. 

Recepte piše: Milja Lukić