Sastojci:
- 500 g mlevene teletine
- 500 g očišćenog spanaća
- 3 glavice crnog luka
- 1,5 šoljica pirinča
- 4 jajeta
- so, biber
- prstohvat aleve paprike
- 100 g putera
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte. Mleveno meso kratko prodinstajte s malo vode. Dodajte puter i crni luk. Nastavite s prženjem na srednjoj vatri, povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Spanać dobro operite, pa ga isecite ne previše sitno i ubacite u meso. Ostavite da se dinsta bez dolivanja vode, jer će spanać ispustiti tečnost. Kad sve lepo omekne, dodajte opran pirinač i 1 dl vode, pa ostavite da se pirinač kuva na tihoj vatri. U skoro gotovo jelo kašikom napravite 4 gnezda za jaja. U svako gnezdo pažljivo razbijte jaje (da se belance ne razliva), pa ih posolite i pobiberite. Po potrebi dodajte malo vode. Smanjite vatru, poklopite šerpu i ostavite da se jaja skuvaju.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.