Ovom kolaču koji, naravno, nije namenjen samo muškarcima nežna nota ruzmarina daje nesvakidašnji miris i ukus, neuobičajen za slatka jela, a opet - odlično se uklapa u slatke varijante.
Za preliv:
- 180 g šećera u prahu
- 35 g soka limuna
Sastojci:
- 150 g maslaca
- 120 g šećera
- 80 g meda
- 2 jaja
- 25 g soka đumbira
- 45 g soka limuna
- korica 2 limuna
- 3 manje grančice ruzmarina
- 130 g mekog brašna
- 60 g skrobnog brašna
- 5 g sode bikarbone
Priprema: Mikserom spojte maslac (sobne temperature) i šećer dok smesa ne postane "pufnasta", i onda dodajte jedno pa drugo jaje. Dodajte med, limunovu koricu, naseckane listiće ruzmarina pa sok limuna i đumbira. Promešajte još malo. U posebnoj posudi pomešajte brašno sa skrobnim brašnom i sodom bikarbonom, a zatim to lagano špatulom umešajte u smesu maslaca, jaja, i začina. Smesu po želji pecite ili u kalupu za hleb ili u kalupu za mafine (ali četvrtastog oblika).
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.