Sastojci (za 4 osobe):

  • 50 grama oraha
  • 50 grama parmezana
  • 5 kašika belih prezli
  • 5 kašika maslinovog ulja
  • 250 grama čeri paradajza
  • 4 grančince peršuna
  • 8 kašika pavlake
  • 400 grama špageta
  • so
  • biber

Priprema: Orah grubo naseckati, i narendati parmezan. Viljuškom promešajte orahe, parmezan i prezle, poslote i pobiberite. Peršun iseckajte na tračice. Pazite da ne prekuvate testeninu, trebala bi biti kuvana al dente. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja na koje ćete dodati paradajz, ostavite da se krčka svega 3 do 4 minuta.

VIŠE: Špageti sa sremušem i kikirikijem

Zatim, paradajz izvadite iz tiganja. Iscedite špagete i stavite ih u tiganj u kome se prethodno krčkao paradajz, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Začinite solju i biberom. Servirajte sa paradajzom i peršunom, pospite sa prethodno pripremljenom mešavinom oraha, parmezana i prezli.

Vreme pripreme: 25 minuta

Recepte piše: Maja Bunčić