Sastojci (za 4 osobe):
- 50 grama oraha
- 50 grama parmezana
- 5 kašika belih prezli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 250 grama čeri paradajza
- 4 grančince peršuna
- 8 kašika pavlake
- 400 grama špageta
- so
- biber
Priprema: Orah grubo naseckati, i narendati parmezan. Viljuškom promešajte orahe, parmezan i prezle, poslote i pobiberite. Peršun iseckajte na tračice. Pazite da ne prekuvate testeninu, trebala bi biti kuvana al dente. U međuvremenu, u tiganju zagrejte preostale dve kašike ulja na koje ćete dodati paradajz, ostavite da se krčka svega 3 do 4 minuta.
Zatim, paradajz izvadite iz tiganja. Iscedite špagete i stavite ih u tiganj u kome se prethodno krčkao paradajz, dodajte pavlaku i dobro promešajte. Začinite solju i biberom. Servirajte sa paradajzom i peršunom, pospite sa prethodno pripremljenom mešavinom oraha, parmezana i prezli.
Vreme pripreme: 25 minuta
Recepte piše: Maja Bunčić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.