Sastojci:

  • 400 g svežih šampinjona
  • 2 kašičice soli
  • kašičica aleve paprike
  • 0,3 dl ulja
  • biber
  • 2 lovorova lista
  • ½ kašičice čilija
  • 100 g luka
  • 1,5 dl paradajz-soka

Priprema:

  1. Očistite crni luk i isecite ga na kockice. Očistite i šampinjone i isecite ih na krupne komade. Na zagrejano ulje stavite luk i pržite ga da blago porumeni.
  2. Dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju (oko 10 minuta), a potom dodajte po ukusu alevu papriku i čili. 
  3. Posolite i pobiberite, ubacite lovor i paradajz-sok. Paprikaš kuvajte oko 10 minuta uz povremeno mešanje.
  4. Poslužite s kuvanim pirinčem kao prilogom.

Vreme pripreme: 30 minuta

Marija Jakob