Sastojci:

  • pakovanje oblandi
  • 500 g šećera
  • 1 margarin
  • 100 g čokolade
  • 100 g suvog grožđa
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 2 vanilin-šećera
  • 3 dl mleka

Priprema: Šećer, mleko i čokoladu prokuvajte. Dodajte orahe, keks i vanilin-šećer, dobro izmešajte i skinite s vatre. Dok je još vruće, stavite margarin i mutite dok se ne istopi, pa dodajte suvo grožđe. Prohladite, pa filujte oblande. Na kraju pritisnite i, kada se ohladi i stegne, isecite po želji. Kolač je vrlo ukusan, brzo se sprema, a još brže pojede.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.