Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 150 g pirinča
  • glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • so, biber, prezle
  • sos od paradajza ili mirođije
  • suvi začin 
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list

Priprema: Pirinač skuvajte napola, ocedite i prohladite. Pomešajte ohlađeni pirinač, meso, jaje, so, biber, suvi začin, seckani beli i crni luk, peršunov list. Sve dobro izmešajte rukom i, ako treba, dodajte prezle da bude gusto. Napravite loptice i uvaljajte ih u brašno. Skuvajte ređi sos i sipajte na dno vatro¬stalne posude, poređajte knedle i nalijte ostatkom sosa. Stavite u rernu i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Služite uz krompir-pire.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.