Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 2 jajeta 
  • 2 dl vode 
  • 1/2 kašičice soli 
  • ½ kg spanaća, šargarepe ili blitve
  • malo sirćeta

Priprema:

Stavite brašno na dasku za mešanje.U sredinu napravite udubljenje. U maloj posudi razmutite jaja, vodu 2 kašike brašna i so. Dobro umutite retko testo i izručite u udubljenje. Zamesite testo i ostavite da stoji 30 minuta. Spanać ili blitvu (za zelene reznace) kratko blanširajte, pa iseckajte što sitnije (a šargarepu, ako želite narandžasto testo skuvajte, pa izgnječite). Povrće i sirće dodajte u testo, pa sve dobro još jednom premesite i ostavite da odstoji još 30 minuta. Odležano testo rastanjite na tri kore. Ostavite da se malo prosuše. Oštrim nožem isecite oblike koji želite. Kuvajte kao svako testo.

Recepte piše: Marija Jakob