Sastojci:
- 350 g brašna
- 2 jajeta
- 2 dl vode
- 1/2 kašičice soli
- ½ kg spanaća, šargarepe ili blitve
- malo sirćeta
Priprema:
Stavite brašno na dasku za mešanje.U sredinu napravite udubljenje. U maloj posudi razmutite jaja, vodu 2 kašike brašna i so. Dobro umutite retko testo i izručite u udubljenje. Zamesite testo i ostavite da stoji 30 minuta. Spanać ili blitvu (za zelene reznace) kratko blanširajte, pa iseckajte što sitnije (a šargarepu, ako želite narandžasto testo skuvajte, pa izgnječite). Povrće i sirće dodajte u testo, pa sve dobro još jednom premesite i ostavite da odstoji još 30 minuta. Odležano testo rastanjite na tri kore. Ostavite da se malo prosuše. Oštrim nožem isecite oblike koji želite. Kuvajte kao svako testo.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka