Sastojci:

  • kašika šećera
  • 1/2 l mleka + još malo
  • 1 kg brašna
  • 3-4 dl vode
  • 3 žumanceta
  • ulje za prženje
  • malo kvasca

Priprema:

1. U šolju sipajte malo mleka i kašiku šećera, i izdrobite malo kvasca. Poklopite i ostavite na toplom mestu da nadođe.
2. U posudu prosejte brašno. Dodajte jaja, mlaku vodu, mleko i nadošli kvasac. Dobro zamesite da se testo ne lepi za ruke. Prekrijte krpom i ostavite da nadođe. Postupak ponovite 2-3puta.
3. Oklagijom razvucite testo, pa ostavite da nadođe. Čašom vadite krofne i ostavite ih na stolu da još nadođu.
4. U dubljoj šerpi zagrejte ulje i na njemu pržite krofne dok ne porumene. Pržene krofne namažite džemom.

Pripremila: Marija Jakob