Sastojci (za 12 komada):

  • 400 g kupina
  • 200 g brašna
  • ½ kašicice praška za pecivo
  • 80 g naseckanih badema
  • 2 prstohvata sode bikarbone
  • malo soli
  • 100 g omekšalog putera
  • 140 g šecera
  • kesica vanilin-šecera
  • 2 jajeta
  • 2 kašike soka od pomorandže
  • 2 kašike mleka
  • šecer u prahu 

Priprema:

  1. U kalup za mafine stavite papirne korpice. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite kupine.
  2. U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, bademe, sodu bikarobnu i prstohvat soli. U drugoj posudi penasto umutite puter, šecer, vanillin šecer, jaja i mleko. Dodajte sok od pomorandže i dve trećine kupina. Stavite testo u kalupe, dodajte preostale kupine i utisnite ih u testo. Pecite 20-25 minuta. Prohlađene mafine pospite šećerom u prahu.

Vreme pripreme: 60 minuta

Recepte piše: Marija Jakob