Sastojci (za 10 komada):
- 120 g putera
- 200 g amaretina (keks od badema)
- 300 g malina
- 5 jaja
- 120 g šećera
- 800 g neslanog sira
- 2 kašike vanilin-šećera
- sok i narendana kora limuna
- 1-2 kesice pudinga od vanile
Priprema:
Deset kalupa za tortice (8x5 cm) obložite papirom za pečenje, pa premažite istopljenim puterom. Izmrvite keks, pomešajte ga s puterom, pa time obložite kalupe pritiskajući dno. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Belanca ulupajte u čvrst sneg, a žumanca i šećer umutite kremasto. Dodajte sir, vanilin-šećer, 2 kašike limunovog soka i izrendanu koru, pa pomešajte s pudingom. Dodajte 250 g malina, umešajte sneg od belanaca i rasporedite po korama u kalupima. Pecite u rerni pola sata, pa ukrasite preostalim malinama.
Vreme pripreme: 55 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.