Sastojci (za 10 komada):

  • 120 g putera
  • 200 g amaretina (keks od badema)
  • 300 g malina
  • 5 jaja
  • 120 g šećera
  • 800 g neslanog sira
  • 2 kašike vanilin-šećera
  • sok i narendana kora limuna
  • 1-2 kesice pudinga od vanile

Priprema:

Deset kalupa za tortice (8x5 cm) obložite papirom za pečenje, pa premažite istopljenim puterom. Izmrvite keks, pomešajte ga s puterom, pa time obložite kalupe pritiskajući dno. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Belanca ulupajte u čvrst sneg, a žumanca i šećer umutite kremasto. Dodajte sir, vanilin-šećer, 2 kašike limunovog soka i izrendanu koru, pa pomešajte s pudingom. Dodajte 250 g malina, umešajte sneg od belanaca i rasporedite po korama u kalupima. Pecite u rerni pola sata, pa ukrasite preostalim malinama.

Vreme pripreme: 55 minuta

Recepte piše: Marija Jakob