Sastojci:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1 l mleka
  • šećer po ukusu za puding
  • 4 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • 1/2 kg šećera

Priprema: Skuvajte puding s mlekom i zasladite po ukusu. Ostavite da se prohladi. Umutite jaja sa 4 kašike šećera, dodajte ulje. Ređajte kore jednu preko druge i svaku mažite umućenim jajima. Tako poređajte 5 kora. Na petu koru stavite puding po dužoj ivici i uvijte u rolat. Od svih kora možete da napravite 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekad budu i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke. Ispecite rolate, ali pazite da se ne prepeku – trebalo bi samo malo da se zažute. Ostavite pečenu baklavu da se ohladi. Napravite šerbet od šećera i 2 čaše vode. Od tačke ključanja treba da vri još 2-3 minuta. Prelijte preko baklave i ostavite da se ohladi.

Recepte piše: Milja Lukić