Sastojci:
- 3 pudinga od vanile
- 1 l mleka
- šećer po ukusu za puding
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora za baklavu
- 1/2 kg šećera
Priprema: Skuvajte puding s mlekom i zasladite po ukusu. Ostavite da se prohladi. Umutite jaja sa 4 kašike šećera, dodajte ulje. Ređajte kore jednu preko druge i svaku mažite umućenim jajima. Tako poređajte 5 kora. Na petu koru stavite puding po dužoj ivici i uvijte u rolat. Od svih kora možete da napravite 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekad budu i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke. Ispecite rolate, ali pazite da se ne prepeku – trebalo bi samo malo da se zažute. Ostavite pečenu baklavu da se ohladi. Napravite šerbet od šećera i 2 čaše vode. Od tačke ključanja treba da vri još 2-3 minuta. Prelijte preko baklave i ostavite da se ohladi.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka