Sastojci:
- 3 kašike ulja
- so, biber
- kašičica ljute papričice
- po pola kašičice seckane majčine dušice i origana
- 6 ćurećih šnicli (po 160 g)
- veza mladog luka
- čen belog luka
- po vezica peršuna i mirođije
- 3 kašike sirćeta
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo šećera
Priprema:
- Ulje, biber, čili, majčinu dušicu i origano pomešajte i stavite u kesu za zamrzivač. Šnicle operite, osušite i stavite u kesu da se mariniraju petnaestak minuta.
- Skinite začine sa šnicli, pa ih propržite na ulju sa svake strane po osam minuta. Posolite, izvadite iz tiganja i ostavite da se prohladi.
- Mladi luk isecite na kolutove, sitno iseckajte beli luk, iskidajte listiće peršuna i mirođije, pa pomešajte sa sirćetom i maslinovim uljem, solju, biberom i šećerom. Isecite meso na trake širine 5 mm, ukrasite salatu po želji i poslužite je mlaku.
Vreme pripreme: 60 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.