Sastojci:

  • 3 kašike ulja
  • so, biber
  • kašičica ljute papričice
  • po pola kašičice seckane majčine dušice i origana
  • 6 ćurećih šnicli (po 160 g)
  • veza mladog luka
  • čen belog luka
  • po vezica peršuna i mirođije
  • 3 kašike sirćeta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • malo šećera

Priprema:

  1. Ulje, biber, čili, majčinu dušicu i origano pomešajte i stavite u kesu za zamrzivač. Šnicle operite, osušite i stavite u kesu da se mariniraju petnaestak minuta.
  2. Skinite začine sa šnicli, pa ih propržite na ulju sa svake strane po osam minuta. Posolite, izvadite iz tiganja i ostavite da se prohladi. 
  3. Mladi luk isecite na kolutove, sitno iseckajte beli luk, iskidajte listiće peršuna i mirođije, pa pomešajte sa sirćetom i maslinovim uljem, solju, biberom i šećerom. Isecite meso na trake širine 5 mm, ukrasite salatu po želji i poslužite je mlaku.

Vreme pripreme: 60 minuta

Recepte piše: Marija Jakob