Sastojci:
- 1/2 kg badema
- rendana kora od 1 limuna
- malo vode
- 1/2 kg šećera
- 1 kg smokvi
- šećer
Priprema:
Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal šećerom, i napravite 2 iste površine duguljastog oblika debljine kao tupa strana noža. Zatim 1/2 kg šećera prelijte s malo vode i skuvajte sirup kao za slatko.
Dodajte sok od 1 limuna, mleven badem, i rendanu koru limuna. Ovim filom namažite jednu ploču od smokvi a drugom poklopite. Lagano pritisnite da površina bude ravna i prelijte prelivom od šećera.
Kad se preliv stegne, isecite kockice i stavite ih u korpice.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka