Sastojci:
- 2 plava patlidžana
- kašika brašna
- 6 kašika ulja
- 3 dl mleka
- 5 kašika supe od povrća
- 50 g struganog sira
- puna kašika seckanog peršuna
- 2 čena belog luka
- 2 crvene paprike
- veza mladog luka
- 4 artičoke (iz tegle)
- 200 g barenog pirinča
- 2 kašike prezli
- puter
Priprema: Patlidžan operite, prepolovite i izdubite ostavljajući tanki sloj uz ljusku, a zatim tu sredinu iseckajte. Sve posolite i ostavite pola sata da odstoji. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Na dve kašike ulja na brzinu propržite brašno, uz mešanje podlijte mlekom i supom, kuvajte tri minuta. Skinite s vatre, začinite sirom, solju, biberom i peršunom.
Isecite beli luk nasitno, crni luk na kolutove, papriku na kockice, a artičoke na trake. Na dve kašike ulja izdinstajte plavi patlidžan s belim lukom, posolite i pobiberite. Pomešajte s pirinčem, lukom i paprikom.
Polutke patlidžana napunite filom i stavite u vatrostalnu posudu. Rasporedite artičoke, prelijte sosom i zapecite15 minuta. Ispržite prezle na puteru, pa pospite punjene patlidžane.
Vreme pripreme: 85 minuta
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka