Sastojci:

  • 8 tankih telećih šnicli (oko 125 g)
  • 4 kašike brašna,
  • pola veze nane
  • 200 g čeri-paradajza
  • 3 kašike putera
  • so, biber
  • 150 ml belog vina
  • kašičica soka od limuna

Priprema:

  1. Šnicle isperite i, osušite kuhinjskom salvetom, prekrijte celofanom i izlupajtei. Brašno sipajte u tanjir, u njega uvaljajte šnicle. 
  2. Nanu isperite, prosušite, listiće iskidajte i isecite na uske trake. Paradajz operite, osušite, prepolovite. Rernu zagrejte na 50 stepeni. Puter rastopite u tiganju i s obe strane po dva minuta pržite šnicle. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i poklopljeno ostavite u rerni.
  3. Nanu i paradajz stavitre u isti tiganj, zajedno ih malo prodinstajte. Podlijte vinom i umešajte sok od limuna, dodajte sok od pečenja i pustite da se sve tri minuta kuva (vri). Služite sa krompirom ili svežim bagetom.

Recepte piše: Marija Jakob