Sastojci:
- 8 tankih telećih šnicli (oko 125 g)
- 4 kašike brašna,
- pola veze nane
- 200 g čeri-paradajza
- 3 kašike putera
- so, biber
- 150 ml belog vina
- kašičica soka od limuna
Priprema:
- Šnicle isperite i, osušite kuhinjskom salvetom, prekrijte celofanom i izlupajtei. Brašno sipajte u tanjir, u njega uvaljajte šnicle.
- Nanu isperite, prosušite, listiće iskidajte i isecite na uske trake. Paradajz operite, osušite, prepolovite. Rernu zagrejte na 50 stepeni. Puter rastopite u tiganju i s obe strane po dva minuta pržite šnicle. Posolite i pobiberite. Izvadite iz tiganja i poklopljeno ostavite u rerni.
- Nanu i paradajz stavitre u isti tiganj, zajedno ih malo prodinstajte. Podlijte vinom i umešajte sok od limuna, dodajte sok od pečenja i pustite da se sve tri minuta kuva (vri). Služite sa krompirom ili svežim bagetom.
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.