Sastojci:

  • 10 jaja
  • 500 g šećera +18 kašika
  • 100 g kokosa
  • 10 krem bananica
  • 200 g rendane crne čokolade
  • 14 kašika griza
  • 4 kašike brašna
  • 1 l mleka
  • 3 vanilin-šećera
  • 300 g šlaga za ukrašavanje
  • 2 pudinga od vanile
  • 200 g seckanih oraha
  • 3 kašike džema od kajsija
  • 375 g margarina

Priprema:

  1. Pleh namažite uljem, stavite papir i njega namažite, pa rasporedite 200 g seckanih oraha. Umutitie 10 belanaca sa 500 g šećera i 3 kašike džema od kajsija i rasporedite preko oraha. Pecite 1,5 sat na 150 stepeni.
  2. Skuvajte na pari 10 žumanaca sa 10 kašika šećera dok se ne zgusne. U litru mleka skuvajte 2 pudinga od vanile, 4 kašike griza, 4 kašike brašna i 8 kašika šećera i ostaviti da se ohladi. Umutite margarin penasto, sastavite sa ohlađenim filovima i dodajte vanilin-šećer.
  3. Fil prepolovite, pa u jedan deo dodajte 100 g kokosa, a u drugi 10 seckanih krem-bananica. Pečenu koru izvadite iz pleha na tacnu tako da orasi budu odozgo.
  4. Premažite filom s kokosom, pa pospite sa 100 g rendane čokolade, zatim filom s bananicama i pospite preostalom čokoladom.
  5. Ukrasite šlagom po želji.

Recepti Milice Živković bili su među najlepšima u Lisinoj akciji "Moj lični kuvar", a objavljeni su uz magazin Lisa u junu 2014. godine.

    Milica Živković iz Bele Crkve penzionerka je od 2004. godine i slobodno vreme provodi spremajući kulinarske specijalitete, ali i u gajenju cveća i ručnom radu. Voli da čita knjige i šeta oko jezera po kojima je Bela Crkva nadaleko poznata.