Sastojci:
- 2 crvene paprike
- pola veze mladog crnog luka
- krastavac
- 3 čena belog luka
- 400 g paradajza
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike vinskog sirćeta
- so, biber
- 2-3 kocke leda
Priprema:
- Paprike i mladi luk operite, očistite i iseckajte na sitno. Oljuštite i iseckajte krastavac i beli luk, pa ih izgnječite ili izmiksajte zajedno s polovinom paprike i crnog luka. Paradajz operite pod mlazom vruće vode, oljuštite, uklonite semenke i takođe ga usitnite. Dodajte ulje, začinite sirćetom, solju i biberom po ukusu, pa pomešajte sa izgnječenim povrćem.
- U čorbu dodajte ostatak paprike i luka, ubacite 2-3 kockice leda i servirajte s dvopekom ili proprženim kockicama hleba, ukrašeno listićima začinskog bilja.
Vreme pripreme: 80 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.