Sastojci:

  • 350 g mešanog mlevenog mesa
  • 4 velika mesnata paradajza
  • veza mešanog začinskog bilja
  • glavica crnog luka
  • kašika putera
  • 100 g ovčjeg sira
  • so, biber
  • 300 g paradajza
  • kašičica maslinovog ulja
  • 5 dl supe od povrća (instant)

Priprema:

  1. Paradajz operite, pa svakom odsecite poklopac. Kašičicom pažljivo izdubite sedinu, iseckajte je i ostavite na stranu. Izdubljeni paradajz stavite na kuhinjsku rešetku sa otvorom nadole da se ocedi.
  2. Začinske trave operite, protresite i iseckajte. Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Zagrejte puter u tiganju, pa dinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i sve dinstajte još dva minuta. Isecite ovčji sir i dve trećine pomešajte sa isečenim paradajzom i začinskim travama. Posolite i pobiberite po ukusu. Pažljivo oljuštite krompir, operite ga i isecite na tanke režnjeve.
  3. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dublji pleh premažite uljem, poređajte krompir i posolite. Napunite paradajz filom, odozgo stavite sir i poklopite. Zagrejte supu i prelijte preko paradajza. Pecite 40 minuta.

Vreme pripreme: 60 minuta

Recepte piše: Marija Jakob