Sastojci:
- 350 g mešanog mlevenog mesa
- 4 velika mesnata paradajza
- veza mešanog začinskog bilja
- glavica crnog luka
- kašika putera
- 100 g ovčjeg sira
- so, biber
- 300 g paradajza
- kašičica maslinovog ulja
- 5 dl supe od povrća (instant)
Priprema:
- Paradajz operite, pa svakom odsecite poklopac. Kašičicom pažljivo izdubite sedinu, iseckajte je i ostavite na stranu. Izdubljeni paradajz stavite na kuhinjsku rešetku sa otvorom nadole da se ocedi.
- Začinske trave operite, protresite i iseckajte. Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Zagrejte puter u tiganju, pa dinstajte luk dok ne postane staklast. Dodajte mleveno meso i sve dinstajte još dva minuta. Isecite ovčji sir i dve trećine pomešajte sa isečenim paradajzom i začinskim travama. Posolite i pobiberite po ukusu. Pažljivo oljuštite krompir, operite ga i isecite na tanke režnjeve.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Dublji pleh premažite uljem, poređajte krompir i posolite. Napunite paradajz filom, odozgo stavite sir i poklopite. Zagrejte supu i prelijte preko paradajza. Pecite 40 minuta.
Vreme pripreme: 60 minuta
Recepte piše: Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.