Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 2 struka celera
  • glavica crnog luka
  • 2 kašike maslinovog  ulja
  • so, biber
  • 5 jaja
  • 2 kašike mleka
  • 3 kašike brašna
  • kašičica peršuna
  • 150 g rendane gaude
  • kašika putera

Priprema:

  1. Oljuštite tikvice, celer i crni luk i sitno iseckajte.
  2. Zagrejte maslinovo ulje i prodinstajte luk, celer i tikvice. Začinite solju i biberom. Povrće ne dinstajte duže od pet minuta.
  3. Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom, pa dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.
  4. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke 1-2 minuta dok se sir ne istopi.
  5. Isecite na kriške i servirajte. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza sa crnim lukom.

Vreme pripreme: 60 minuta

Recepte piše: Marija Jakob