- Sastojci:
- 3 raznobojne paprike
- 1 plavi patlidžan
- 1 tikvica
- 2 crvena luka
- 150 g čeri-paradajza
- 1 limun
- 6 grančica timijana
- 2 grančice ruzmarina
- 3 kašike otopljenog putera
- 1 kašika senfa
- 1 pile (oko 1,5 kg)
- so, biber
- 3 lovorova lista
- 3 čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite povrće. Papriku isecite na trake, patlidžan i tikvicu na komadiće, a luk na kriške. Paradajz presecite na pola. Limun dobro operite u vrućoj vodi, pa ga rasecite.
Začinsko bilje isperite pod mlazom vode. Polovinu timijana naseckajte, pa ga pomešajte sa puterom i senfom.
Pile isperite i osušite salvetom, pa oštrim nožem odvojite kožu.
Meso premažite polovinom smese od maslaca i senfa, a zatim kožu ponovo preklopite preko mesa i začinite pile. Pecite ga 60-70 minuta u rerni u nauljenoj tepsiji s grudima okrenutim na dole.
Povrće pomešajte s lovorom, začinskim biljem, limunom, lukom, belim lukom, solju, biberom i uljem.
Pile nakon 30 minuta okrenite i premažite preostalom smesom od maslaca i senfa.
Oko pileta zatim rasporedite povrće, pa nastavite da ga pečete.
Tokom poslednjih 10 minuta uključite gril funkciju.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka