Sastojci:
- pile (oko 1 kg)
- biber
- vezica nane
- čen belog luka
- 100 g punomasnog svežeg sira
- kašika putera
- so
- 250 ml belog vina
- 250 ml pileće supe
- 2 kašike jestivog skroba
Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pile operite, osušite, spolja i iznutra istrljajte solju i biberom. Nanu operite, prosušite, polovinu iseckajtei. Beli luk oljuštite, iseckajte, umešajte u sir sa nanom, solju i biberom. Ruku pažljivo zavucite ispod kožice i meso premažite kremom od sira. Preostalu nanu stavite pod kožicu. Stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 15 minuta. Puter rastopite, pa njime premažite pile. Temperaturu u rerni smanjite na 175 stepeni. U posudu sipajte vino i supu, pa nastavite pečenje još 40 minuta. U sok od pečenja umešajte skrob da se sos zgusne. Pile složite na činiju sa raznobojnim povrćem, ukrasite listićima nane.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka