Sastojci:

  • pile (oko 1 kg) 
  • biber 
  • vezica nane 
  • čen belog luka 
  • 100 g punomasnog svežeg sira 
  • kašika putera
  • so
  • 250 ml belog vina 
  • 250 ml pileće supe 
  • 2 kašike jestivog skroba

Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pile operite, osušite, spolja i iznutra istrljajte solju i biberom. Nanu operite, prosušite, polovinu iseckajtei. Beli luk oljuštite, iseckajte, umešajte u sir sa nanom, solju i biberom. Ruku pažljivo zavucite ispod kožice i meso premažite kremom od sira. Preostalu nanu stavite pod kožicu. Stavite u vatrostalnu posudu i pecite oko 15 minuta. Puter rastopite, pa njime premažite pile. Temperaturu u rerni smanjite na 175 stepeni. U posudu sipajte vino i supu, pa nastavite pečenje još 40 minuta. U sok od pečenja umešajte skrob da se sos zgusne. Pile složite na činiju sa raznobojnim povrćem, ukrasite listićima nane.

Recepte piše: Marija Jakob