Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 6 kašika kečapa, ljuta aleva paprika
- 2 kašike meda
- 5 kašika vinskog sirćta
- glavica zelene salate
- glavica crvene salate
- 1/4 lubenice
- so, biber
- 2 kašike želea od pomorandže
- 6 kašika ulja
Priprema: Belo pileće meso operite i osušite u kuhinjskoj krpi i isecite na režnjeve. U mešavini meda, dve kašike sirćeta, kečapa i aleve paprike, marinirajte piletinu oko dva sata. Salatu operite, očistite, iscepkajte. Od lubenice kašikom za sladoled izvadite kugle. Od soli, bibera, tri kašike sirćeta, aleve paprike, želea od pomorandže i dve kašike ulja napravite preliv za salatu. Meso ispržite na ulju, posolite i pobiberite. Salatu rasporedite na tanjire, poprskajte prelivom. Preko stavite prženo meso i kugle lubenice i ukrasite trakama od kore pomorandže.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka