Sastojci:
- veća glavica crnog luka
- veća šargarepa
- 2 l pilećeg bujona
- po želji, šaka tankih rezanaca za supu (fide)
- peršunov list
- so, biber
Priprema: Luk isecen na rebarca i očšćenu i na tanke kolutove isečenu šargarepu spustite u bujon koji vri i na lakšoj vatri kuvajte desetak minuta. Procedite, luk i šargarepu ispasirajte, vratite u bujon i kuvajte još desetak minuta. Po želji zakuvajte i rezance. Pred služenje pospite seckanim peršunom.
Napomena: Ovaj potaž je odličan i kao lek! Naime, ukoliko vam je kašalj suv ili imate neke druge probleme s respiratornim sistemom, ova supa garantovano će vam makar popraviti stanje, ako vas već neće i izleciti - za dan-dva!
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka