Sastojci:

  • 12 lazanja
  • 4 jajeta
  • 8 kašika kisele pavlake
  • 2 kašike ulja
  • so
  • Fil
  • 500 g spanaća
  • 100 g feta-sira
  • 2 jajeta
  • parmezan
  • so

Priprema:

  1. Umutite jaja, pavlaku, ulje i so. Spanać obarite u slanoj vodi, ocedite i isecite na sitno.
  2. Pomešajte s jajima, feta-sirom i solju. Na dno kalupa pospite malo ulja, poređajte prvi sloj lazanja, stavite fil, drugi sloj lazanja, opet fil, sloj lazanja, fil i završite listovima lazanja.
  3. Izbockajte viljuškom (mestimično možete i da zasečete nožem), pa obilno pospite rendanim parmezanom.
  4. Prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Izvadite, skinite foliju i vratite da se zapeče još 5-8 minuta. 

Recepte piše: Milja Lukić