Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • prstohvat soli
  • 40 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašika gustina
  • 80 g samlevenih oljuštenih badema

Za fil:

  • 5 listova želatina
  • ½ kg nemasnog, neslanog sira
  • 100 g šećera
  • sok i narendana kora limuna
  • kesica vanilin-šećera
  • 1 dl slatke pavlake
  • 40 g badema u listićima

Priprema: Rernu zagrejte na 200 stepeni. Umutite jaja, šećer i so. Brašno, prašak za pecivo i gustin prosejte, pa umešajte u jaja zajedno s mlevenim bademom. Masu izručite na papir za pečenje i poravnajte. Pecite u rerni 12 minuta. Biskvit okrenite na vlažnu kuhinjsku krpu, urolajte i ostavite da se prohladi. Želatin stavite u hladnu vodu da omekša. Pomešajte sir sa šećerom, vanilin-šećerom i sokom i korom limuna, pa mutite dok masa ne postane glatka. Želatin rastopite na mlakoj ringli. Umutite pavlaku i sve zajedno mutite dok ne postane kremasto. 3 Biskvit odmotajte i nafilujte kremom (ostavite trećinu za premazivanje), pa ga urolajte. Premažite rolat ostatkom krema, pospite listićima badema i stavite u frižider da se hladi najmanje tri sata pre posluživanja.

Vreme pripreme: 1 sat + 3 sata za hlađenje

Recepte piše: Marija Jakob