Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Recepti ostalo

„Supa” od šumskog voća

Autor Biljana Markovic
Autor Biljana Markovic

Možda niste navikli da jedete čorbastu poslasticu, ali ova supica od šumskog voća razbiće sve vaše predrasude.

Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šipka vanile
  • 700 ml soka od ribizle
  • 5 kašika šećera
  • 1 kriška limuna
  • 2-3 kašike skroba 
  • 500 g smrznutog šumskog voća 
  • 350 ml mleka 
  • 20 g putera 
  • 80 g griza 
  • 2 jajeta

Priprema: Izvadite srž iz štapića vanile, pa ga kuvajte sa sokom, 4 kašike šećera i kriškom limuna. Skrob rastvorite u malo vode, pa umešajte u vrijući sok. Kuvajte nekoliko minuta dok se tečnost malo ne zgusne, pa dodajte voće.

250 ml mleka prokuvajte sa kašikom šećera i kašikom putera. Skinite s vatre i umešajte griz. Prohladite pa u griz umešajte žumanca. Ohladite smesu u potpunosti. Belanca ulupajte u čvrst sneg, dodajte u smesu pa sa dve kašičice oblikujte knedle.

Zagrejte ostatak mleka, pa u njemu ostavite knedle od griza 5-10 minuta. Ocedite i i stavite na supu.

Vreme pripreme: 90 minuta.

Recepte piše: Marija Jakob

Najbolje iz rubrike

Inicijalizacija u toku...

Popularno

Najnovije