Sastojci:
- 4-5 većih krompira
- 250 g brašna
- 3 jajeta
- kašika margarina
- prezle
- mast ili ulje
- so
Priprema: Skuvajte i propasirajte krompir, dodajte jaja, brašno, margarin i so i zamesite testo. Napravite male pletenice i složite ih kao venčiće. Svaki venčić umočite u umućeno jaje, uvaljajte u prezle i pržite u vrelom ulju ili masti (kao krofne) dok ne porumene. Služite tople, uz sir ili kajmak.
Recepte piše: Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka